Skip to content

Basisschool de Vlinder is aangesloten bij het Lekker Fit programma van de gemeente om overgewicht bij kinderen en jongeren tegen te gaan en het plezier in bewegen te stimuleren. De kinderen van groep 1 en 2 krijgen 1keer per week les van de Lekker Fit vakleerkracht; de groepen 3 tot en met 8 hebben 3 momenten per week waarop zij les krijgen van de vakleerkrachten. Twee momenten zijn onder schooltijd en één moment is tijdens de naschoolse activiteiten.

De leerlingen van sbo de Vlinder hebben ook twee beweegmomenten per week. Zij krijgen ook les van een vakdocent, maar doen niet mee aan het Lekker-Fit programma.

Voor de gymlessen raden wij u aan een t-shirt en een gymbroekje mee te geven.
De groepen 5 en 6 krijgen van beide scholen zwemles. Zij gaan met de bus naar het zwembad waar de lessen worden gegeven. Wij hebben gekozen voor lessen van een uur, zodat de lessen effectiever zijn. Het doel is dat alle kinderen in Rotterdam met tenminste één zwemdiploma de school verlaten.

Elk jaar wordt er aandacht besteed aan de Lekker Fit week. In deze week besteden we extra aandacht aan een gezonde leefstijl. Elk jaar nemen we een fittest af.. Naar aanleiding van deze test kan een leerling in aanmerking komen voor een bezoek aan de diëtiste, die één dag per twee weken op school aanwezig is.

Back To Top